Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Matkailu avartaa

Sari kirjoitteli viikonloppuna matkustamisesta hauskasti. Sen jälkeen jäin miettimään, että millaisiin paikkoihin itse mieluiten matkustan. En ole mikään "true traveller", enkä oikein näe, että jotain tiettyä tapaa matkustaa kuuluisi pitää parempana kuin jotain toista, kunhan nyt toimii mahdollisimman eettisesti, matkustaisi sitten miten tahansa. Matkailu on kulutusta, mutta toivottavasti osaan sitten muissa asioissa kuluttaa vähemmän, ja ehkä juuri sen takia koska matkustan. Vaikka hiilijalanjälkeni karttuisikin lentokilometreistä, niin ainakin maailmankuvani ja ymmärrykseni asioista kasvaa eksponentiaalisesti mitä enemmän näen ja koen. Jokaisella on omat kiinnostuksensa kohteet, minulla yksi suurimmista on maailman näkeminen. En omista autoa, montaa kenkäparia tai hienoja paitoja, koska mieluummin lähden aina välillä johonkin kauas.

Siitä, millaisiin paikkoihin kannattaisi matkustaa, jokainen saa myös olla sitä mieltä mitä huvittaa. En yleisesti ottaen perusta trendeistä, mutta ymmärrän myös niitä, joilla on tarve matkustaa mitä kummallisempiin paikkoihin sen takia että se olisi jotenkin eksoottisempaa ja coolia. Itse kylläkin valitsen kohteeni täysin sen mukaan, missä minulla sattuu olemaan ystäviä, tai mitkä ovat historiallisesti, kulttuurillisesti tai muuten vaan itselleni kiehtovia paikkoja. Mieluummin ehkä kuitenkin käyn ensin läpi ne kaikki kliseiset maamerkit, kuin jonkun nyppylän keskellä ei mitään. Vaikka siellä maamerkillä olisikin tuhat muuta turistia. 

Itse olen ollut ihan fiiliksissä esimerkiksi näissä paikoissa:SHARE:

8 kommenttia

 1. Oi kuinka ihanissa paikoissa oot käynyt. Mä olen enemmän ns. kaupunkituristi, joten mulle nuo kaupunkikuvat iskee eniten. Olen mieluumin ihmettelemässä maailman menoa kaupungeissa, kuin köllimässä rannalla, vaikka kyllä tuo Cayo Levantado mullekin kelpaisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, luulen että itsekin olen enemmän kaupunkituristi. Rannalla kölliminen käy ehkä pari päivää, mutta en kyllä jaksaisi viikkoa tai kahta viettää pelkästään jossain rantatuolissa. Cayo Levantado oli aikoinaan ihana paikka käydä, mutta nykyään Cayolla oleva hotelli on ominut koko saaren täysin. Muut turistit pääsevät vain saaren kärjessä olevalle rannalle. Vielä silloin vuonna 2000 päästiin omalla (ei siis meidän omalla :D) veneellä saaren toiselle puolelle, heitettiin ankkuri veteen ja uitiin rannalle, ihan mieletön paratiisi-fiilis tuli silloin...

   Poista
 2. Ihania kuvia! Oot päässyt käymään aika upeissa paikoissa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja juu, aika ihanissa kyllä... mutta niin monta upeaa paikkaa on vielä näkemättä...

   Poista
 3. Luin myös Sarin kirjoittaman jutun ja aihe on kyllä mielenkiintoinen.
  Oma matkustustyylini riippuu täysin kohteesta, mutta nyt "vanhemmiten" huomaan mukavuudenhalun kasvaneen. Neljä vuotta sitten ollessani Ticolandiassa vaihdossa kuljin bussilla ympäriinsä ja nukuin hamacassa. Kotiuduin juuri lomamatkalta samasta maasta, mutta tällä kertaa vuokrattiin ticon kanssa auto ja nukuttiin yöt kunnon sängyissä. Eksyttiin me pariksi yöksi Costa Rican pahimmalle turistirannallekin eikä se tuntunut nololta (sinnehän ne paikallisestkin menee viettämään eväsretkiään sunnuntaisin).

  Como sea, jokainen tallaa maapalloa tyylillään, mutta eniten mua pistää hymyilyttämään ne TURISTItytöt/pojat, jotka kuvittelee olevansa paikallisia hengailemalla artesanojen kanssa ja heiluttelemalla rastojaan. Kuulostiko tylyltä? Toivottavasti tajuat pointin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ihan totta, sitä alkaa tulemaan sitä mukavuudenhaluisemmaksi mitä enemmän kertyy vuosia tässä työntekijän arjessa :D Pakko saada viettää ne harvat hölläyspäivät mahdollisimman mukavasti...
   Ja joo, tajuan pointin ja olen samaa mieltä ;)

   Poista
 4. Ai, mitä ihania kuvia! Taas iski matkakuume! Onneks kohta on kevätloma edessä, mutta mitäs sen jälkeen? Tuntuu ettei mikään riitä, koko ajan pitäis olla matka tiedossa ;)

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig