Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

lauantai 14. tammikuuta 2012

Keittobanaaneista mofongoa Friolandiassa? Onnistuu.

Huomasin, että olen kirjoittanut tähän blogiin 100 kertaa. Sen kunniaksi tutkailin vähän tilastoja, joista selvisi kaikkea mielenkiintoista.

Googlettamalla blogiini on löydetty esim. seuraavilla hakusanoilla:

1. Friolandia, Friolandiassa, Firolandia, Frioladia, Fryolandia....

Miksi Friolandia? No, yksinkertaisesti vain siksi, että edellisen blogin nimi oli Banana Republic, Dommariin viitaten, joten palattuani Suomeen yritin nopeasti keksiä Finlandiasta jonkun väännöksen... Friolandia = kylmä maa.

2. Kuvia häämessuilta

Ei ole vielä, mutta ehkä huomenna tulee! Carlos ainakin on ihan kympillä lähdössä sinne. Hihii.

3.  Alasti suihku 2011

Kyllä, tapanani oli käydä alasti suihkussa myös vuonna 2011.

4. Jari Sillanpää

Jari on cool, se asui samassa talossa jossa minä olin aina välillä töissä.

5. Nahkahousut

En omista yksiäkään, mutta ehkä niistä on tullut jotain puhuttua. Sitten on kun mulla on motskari. Jos blogi on vielä silloin elossa, lupaan blogata niistä.

6. Juan Luis Guerra kuka tämä on

Dominikaanisen tasavallan kuuluisin ja myös paras artisti. Merengue, bachata, musica romántica... Tein Bachata-postauksen yhteydessä pienen listan JLG:n hyvistä bachatoista.

7. Seksikkäin asu

Tuskin löytyy tästä blogista. Ken tuolla hakusanalla on tänne päätynyt, on saanut järkyttyä katsellessaan minua Carloksen isän yöpuvussa.

8. Mitä häät maksavat, häät mitä maksaa...

Onneksi en ole ainoa joka on lähtenyt leikkiin googlettamalla kyseistä asiaa.

9. Eeppinen

Oli työharjoittelu Pariisissa, sekä koko joulukuu. Eeppinen olkoon koko tämä vuosi.

10. Pusuja

Pusuja kaikille teille jotka jaksatte juttujani lukea! Tämä on niin kiva harrastus, vaikka välillä vähän epäilyttääkin omaa elämää tällälailla raottaa kenen tahansa luettavaksi. Ennen tuskastelin iltaisin, jos minusta tuntui siltä, etten ollut tehnyt päivän aikana yhtään mitään "luovaa". Nyt, kun yömyöhäsellä usein kirjoittelen ja latailen päivän aikana ottamiani kuvia, ei sellaista tunnetta ehdi tulla.

11. Keittobanaaneja Helsinki

Friolandia-hakusanan jälkeen ylivoimaisin on keittobanaani. Kun tämä asia näyttää ihmisiä askarruttavan, kerron, että keittobanaaneja, eli meikäläisittäin plataaneja (jes, aina kun sana kuulostaa edes vähänkin järkevältä suoraan espanjasta suomeen väännettynä, kuten reptil = reptiili, plátano = plataani, minä unohdan, että jotain parempiakin vaihtoehtoja löytyisi, kuten matelija tai keittobanaani) löytyy esim. Hakaniemestä, kaikista niistä pienistä kaupoista, joista muilta mailta tulleet kansalaiset ostavat kaipaamiaan elintarvikkeita, kuten juuri tietynlaista riisiä tai mausteita. Kävele Hämeentietä Sörnäisten suuntaan niin varmasti löydät. Joskus löytyy myös Citymarketista. Sieltä minä niitä ensimmäistä kertaa Suomessa ostin.

Minä ja keittiö emme sovi yhteen, jonka vuoksi tästä blogista ei ruokaohjeita löydy. En myöskään paljon koskaan jaksa lukea muiden bloggareiden julkaisemia ruokaohjeita, vaikka ne näyttäisivätkin hyviltä, mutta nyt teen poikkeuksen ja niiden kunniaksi, jotka ovat plataaneista olleet kiinnostuneita, julkaisen arkistojeni aarteiden joukosta pari ex-temporee ruoanlaittovideota, joilla minä ja hyvä ystäväni esittelemme mofongon tekoa, joskus kun vielä asustelin Santo Domingossa.

Mofongo on yksi parhaista jutuista mitä plataanista voi tehdä. Siihen tarvitaan sen itse plataanin lisäksi öljyä, valkosipulia, suolaa sekä jotain lihaa jos haluaa. Perinteiseen mofongoon laitetaan paistettua possunnahkaa, mutta minä kun en sellaisten syömisestä perusta, teen mieluummin ihan ilman mitään lihaa.Seuraavan videon tarkoituksena oli kai kertoa, että plataanipalojen annetaan paistua sen verran, että ne näyttävät pinnasta sellasilta kultaisilta, keskustaan tulee näkyviin punertava rinkula kun plataanit alkavat kypsyä sisältä. Ei mitenkään kovin tarkkaa puuhaa, kunhan eivät ehdi mennä ruskeiksi :D.Tässä välissä laitoin tuohon puukippoon (pilón) pari valkosipulinkynttä, jotka hakkasin nuijalla muussiksi. Riittää, kun valkosipulia on astiassa reunoilla, josta sitä sitten sekoittuu vähän makua antamaan. Videomatskusta ei saanut mitään selvää ja kissakin hyppi kuvassa, joten se sai nyt jäädä väliin...Näin. Lopputulos on siis epämääräinen möhkylä muussattua keittobanaania, jota voi tarjoilla minkä kanssa vaan. Itse syömme kananmunien, kanan tai jopa tonnikalan kanssa. Lopputuloksesta ei myöskään ole järkevää videota, joten nämä saa nyt riittää. Kukaan ei varmaan halua nähdä, kun minä näytän siltä kuin ensin oksentaisin ja sitten tukehtuisin mofongoon...

Voih. On mulla ehkä vähän ikävä tuohon muurahaisten valtaamaan keittiööni...


SHARE:

3 kommenttia

 1. Hahahaha nauraa räkätin ääneen tuossa yöpaitakohdassa ja hostellin argentiinalaistyypit luulevat nyt että olen humalassa tai hullu :D

  VastaaPoista
 2. Onko toi kuva kenties mun ottama? :D Ja ehkä video myös? Ahhahhaa.... En malta odottaa kolmatta matkaa Dommariin.

  VastaaPoista
 3. Sari: Hahah :D No kiva :D

  Anni: Jep jep. Kiitos matskusta :P Vähänkö mua nauratti kun näytän ja kuulostan jotenkin paljon nuoremmalta, vaikka eipä tuosta nyt niin hirveen monta vuotta ole... Ja ihanaa kun oot niin innoissa tulossa! <3

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig