Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

maanantai 2. tammikuuta 2012

El Mölkky

Arvatkaas kuka täytti lähes puolet matkalaukustaan raahaamalla Mölkyn Suomesta Espanjaan? Niin, ja arvatkaa kenellä oli hauskaa etsiessä Mölkkyä tavarataloista keskellä talvea, päivää ennen jouluaattoa?

Idea oli itseasiassa tuon ei-suomalaisen, jonka historia Mölkyn parissa on vielä lyhyempi kuin minun. Carlos tutustui Mölkkyyn viime kesänä ja jostain kummasta hän nyt keskellä talvea sai päähänsä, että Mölkky olisi juuri sopiva joululahja Espanjassa asuville kavereillemme. Niinpä Mölkky lensi halki Euroopan ja kuten Phil Schwarzmann kirjassaan "How to marry a finnish girl" ennusti, aiheutti se sensaation Sabadellin puistossa uudenvuodenaattona.


Siinä itseasiassa syy miksi minulle tuli mieleen mainita asiasta täällä blogin puolella. Annoin vitsinä Carlokselle joululahjaksi tuon Lauran blogista bongaamani kirjasen (joka muuten selailun perusteella vaikuttaa aika samalta setiltä kuin Roman Schatzin "From Finland with Love"), kun nyt naimisiin kerran ollaan menossa. Yllätyksekseni Carlos otti tänään kirjan käteensä ja lukee sitä edelleen tuossa vieressä. Häntä alkoi naurattaa lukiessaan Mölkystä kertovan kohdan, sillä juuri edellispäivänähän me ehdottelimme (vitsinä) kaveripariskunnalle, että mitäs jos alettaisiin tekemään yhdessä bisnestä myymällä Mölkkyä Espanjassa. Nuo pelihullut paikalliset äijät kun olivat ihan huuli pyöreänä meidän ympärillämme kun viskoimme puukalikkaamme pitkin puistoa.


Näin kertoo Phil Schwarzmann Mölkystä: This is the greatest lawn game ever and whoever is the first to mass distribute it to the world will become a millionaire. You and unlimited number of players throw a wood stick at other wood sticks for points. Best of all, you can play this with a beer in hand. No Finnish house or summer cabin is without it. It should be an Olympic sport. The Finns would get a silver medal.

Hahah, niinpä niin, mutta todistetusti ainakin katalaaneille kelpaisi! Ainoa huono juttu on, että Espanjassa Mölkky ei ole Mölkky, vaan Molki! :D Vamos a jugar el Molki!

Sabadellin virallinen Team Molki
SHARE:

4 kommenttia

 1. Pakko kommentoida vaikka tuleekin vähän myöhässä (lueskelen just sun blogia läpi ekaa kertaa kunnolla). Täällä Australiassa mölkkyä myydään parissa kaupassa ja täällä se kulkee nimellä Finska :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa!! No tosi kiva että se on löytänyt tiensä sinne asti :D
   Ja kiva kuulla että joku jaksaa lueskella miunkin blogia läpi, huisia! :D
   Taidan tehdä samat sun blogin kanssa ;)

   Poista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig