Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Vihreä matkakaveri

Kun on matkustanut mitä kummallisempia reittejä, mitä kummallisemmilla aikatauluilla, raahannut mukanaan koko elämäänsä, tai sullonut kaikki matkatavaransa seitsämän kilon käsimatkatavaroihin, alkaa vähitellen ymmärtää, miten tärkeää on omistaa kunnon matkalaukku.
Sen jälkeen, kun on esimerkiksi raahannut mukanaan kahta punaisella heavy-tagilla varustettua matkalaukkua vaihtaessaan New Yorkin A-metrosta 1-metroon (rappusia pitkin), sitonut rinkan remmejä baggage dropilla ja repinyt niitä taas parin tunnin päästä auki, tai kiskonut perässään Washington Heightsin marketista kymmenellä dollarilla ostettua matkalaukkua pitkin Milanon sohjoisia katuja (jonka pyörät hajosivat alkumetreillä ja pohjaan tuli reikä), alkaa vähitellen arvostaa matkalaukun helppokäyttöisyyttä ja kestävyyttä.

Ensi perjantaina olisi tarkoitus lähteä reissuun, ja koska edessä tulee taas olemaan bussi-, juna- ja metrovaihtoja, päätin, että nyt on pakko saada uusi matkalaukku. Ensin suunnittelin pyytäväni lainaksi isän matkalaukkua, mutta koska olen saanut jo ihan tarpeeksi kuulla siitä, kuinka minun käsissäni kaikki vaan hajoaa (myös vuosi sitten lainaamani isän käsimatkatavaralaukku), totesin, että parempi kun hankin vaan ihan oman uuden laukun.

Marssin siis laukkukauppaan ja ilmoitin myyjälle, että tarvitsen halvoista matkalaukuista kaikista kestävimmän, sellaisen, jota voin raahata perässäni hiekkaisilla ja sohjoisilla kaduilla ilman, että pyörät jää joka kivenmurusesta jumiin, sekä nostella rappusissa ja liukuportaissa ilman, että kahva irtoaa joko toisesta päästä tai jää kokonaan käteen.

Niinpä mukaani lähti omenanvihreä, 10 vuoden takuulla varustettu Samsonite, johon saa varaosia mistä tahansa Samsoniten myymälästä ympäri maailmaa. No, toivotaan ettei ainakaan ensimmäisillä reissuilla tule vaihto-osat kyseeseen. Yritän käsitellä laukkuani hellävaraisesti, myös kiiressä. Ainakin tyhjänä tuo vekotin tuntuu rullaavaan kuin omilla moottoreillaan. Ei muuta kuin pitkää ikää vihreälle matkakaverilleni!

Tässä olikin sitten kaikki panostukseni matkan suunnitteluun. Oletettavasti viikko tulee olemaan niin kiireinen, että pakkaan kamat aamuyöstä, juuri ennen kentälle lähtöä. Olisihan se ollut kiva vähän kerrata sitä ranskaakin, ennen kuin yhtäkkiä olenkin jo ranskalaisten (englannintaidottomien?) puuseppä-äijien keskellä huuli pyöreänä... mutta, no can do. Koneessa sitten parin tunnin teho-opiskelut :D.
(Tournevis, scie circulaire... sujuuhan tää!)
SHARE:

10 kommenttia

 1. Ihanan varinen matkalaukku! Itsellanikin on kirkkaanpunainen Samsonite, jonka ostin juuri sen kestavyyden ja takuun vuoksi. Sita ennen ehdin tuhota monta Chinatown laukkua :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan värinen!!! Mulla on punainen Samsonite ollut yli kymmenen vuotta ja edelleen aivan toimiva.

  VastaaPoista
 3. Sugar & Tuula: Eiks ookki!! Itseasiassa mä olisin halunnut sellasen punaisen, mutta niitä ei ollut. Sitten bongasin tuon (kuulema uutuusvärin) omenanvihreän siellä kaupan ylähyllyllä ja oikeestaan tää onkin enemmän mun väri kuin punainen. Kiva kuulla että on ollut kestävä!

  VastaaPoista
 4. Ostin just ennen "matkaa" tuollaisen samanlaisen oranssin. Hyvä ostos oli :)

  VastaaPoista
 5. Ihanan pirteän värinen - bongaa ainakin omansa sieltä hihnalta! Mä ostin omani (sellasen 32 kg vetävän) punasen laukun vuonna 2007 ja nyt kaikkien reissujen ja muuttojen jälkeen se alkaa näyttää vähän aikaansa eläneeltä..mutta ainakin tunnistaa omansa :)

  VastaaPoista
 6. Gracias x la idea! Vaihtoehdot on tähän mennessä olleet rinkka (ei jaksa enää partiovuosien ja vaihdon jälkeen), (äidin) trolley tai sellanen jätti-iso laukku, mikä on omiaan laskettelureissuille.

  P.S. Jos tämä olisi muotiblogi, niin sulle tulisi seuraava laukku ilmatteeksi Samsonitelta ;)

  VastaaPoista
 7. Laura: Joo, sen takia mä ajattelinkin etten ota mustaa, vaikka muuten olisikin tehnyt mieli. Mulla oli sellanen iso matkalaukku jonka kanssa ylitin rapakon aika monta kertaa. Se oli ihan kolhiintunut ja naarmuuntunut ja jotain lentokenttien huomiotarroja täynnä, mutta se oli just niin symppis juuri sen takia :D.

  Nessa: Heheh :D. Joo, ajattelinkin että no nyt tulee kyllä vähän ilmaista mainontaa... mutta, mun blogin lukijakunta on niin pieni, että eipä tarvii "pelätä" moista tapahtuvaksi :D

  VastaaPoista
 8. Mulla on joskus vuonna 2004 joululahjaksi saatu samsonite joka on matkannut mukana ties minne (ja tällä hetkellä toimii vaatekaappina, eh) ja edelleen on ihan naarmuton ja virheetön. :)

  VastaaPoista
 9. Mulla on myös vuonna 2004 joululahjaksi saatu suuri nelipyöränen samsonite (tylsemmän värinen harmaa), joka on kiertänyt mukana Argentiinat, Kanadat, Skotlannit ja Australiat useaan kertaan.. ja edelleen toimii loistavasti! :)

  VastaaPoista
 10. sari, annika: no ni, hyvä kuulla että on toiminut! tähän asti mun laukku on ollut moitteetoon, ihanan helposti kulkenut vierellä :)

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig