Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

tiistai 4. lokakuuta 2011

Nimistä

Eilen odottaessani bussia Kampissa kävin taas kierroksella Suomalaisessa Kirjakaupassa. Innostuin nähdessäni suomalaisia nimiä käsittelevät kirjan hintaan kolme euroa. Ostin kirjan ja selailin sitä koko kotimatkan. Kirja oli mielestäni vähän tökerösti kirjoitettu, mutta faktaosuudet oli kuitenkin tosi mielenkiintoisia. Nimien miettiminen on mielestäni aina ollut jotenkin älyttömän hauskaa puuhaa, oli kyseessä sitten lapsi, lemmikki tai jonkun alter ego.


Itselläni on omien etunimieni lisäksi ollut muutama tälläinen alter ego, jotka ovat kaikki syntyneet paremminkin hetken mielijohteesta kuin pitkän harkinnan tuloksena. Aina kun nimeäni kysytään esim. ravintolassa tai vaikka Starbucksissa, jostain kumman syystä vastaan Lola. Carloksella taas on kädessään minun riparikavereiden kanssa teetetty sormus, jossa kuljen nimellä Svante (hah). Koko nimeni alkukirjaimista taas olen vääntänyt itselleni hämäysnimen Joey, jolla allekirjoitan tiettyihin paikkoihin...


Carloksen kanssa olen harrastanut tätä nimien tehtailua oikein urakalla esimerkiksi silloin kun kissamme pyöräytti pari pentuetta ennen kuin kyyditimme katin leikkauspöydälle. Kissojen nimiksi päätyivät Robin (koska emme tienneet ensin oliko tämä tyttö vai poika, joten piti valita joku unisex-nimi), Ruby (Kaiser Chiefsien biisin mukaan, joka soi silloin koko ajan radiosta), Batman (Robinille kaveriksi), Bruno (?), Minnie (näytti ihan hiirulaiselta) ja Randy (Jackson).


Kissojen nimien lisäksi olemme jo vuositolkulla pyöritelleet ees taas mahdollisia nimiä lapsillemme, vaikkei niiden hankkimisen suhteen mitään erityisiä suunnitelmia olekaan. Kaverimme kuvittelevat, että lapselle tulisi nimeksi Kimi Enrique, Carloksen fanituskohteiden mukaisesti, mutta tämä ei taitaisi kuitenkaan ihan mennä läpi minun suodattimestani. Ainoa nimi, jonka me molemmat olimme aina ajatelleet parhaana nimenä tytölle, oli Amélie, siihen asti kunnes Carloksen siskon tyttö kastettiin Amélieksi...Ehkä näitäkään ei siis tarvitse pitää salassa, vaikkei niitä lapsia ihan vielä olisi tulossakaan. Ettei sitten kävisi juuri näin, että joku lähipiiristä viekin nimen alta. Meidän tapauksessa oman haasteen nimen miettimiselle tekee se, että sen pitäisi kuulostaa normaalilta sekä espanjaksi että suomeksi. Kyseeseen ei siis ainakaan tule Paavo (kalkkuna), Marika (hintti), Asko (yökötys) tai Tia (täti).Amélien lisäksi olemme päässeet yhteisymmärrykseen ainakin kolmesta muusta nimestä, jotka ovat olleet Diego, Dante ja Mia. Loppujen lopuksi nimeä kuitenkin on vähän turha miettiä etukäteen, koska kuitenkin se nimi sitten tosi paikan edessä putkahtaakin jostain puskan takaa. Tiedä sitten johtuuko sosiaalisista paineista, vai ihan jostain biologisen kellon tikityksestä, näinkin tässä jonkin aikaa sitten unta, jossa meillä oli tyttövauva, jonka nimi oli Noelia. 


Luultavasti olin edellisenä päivänä töissä kuunnellut vanhaa Nino Bravon biisiä, joka alkaa sanoin "Hace tiempo que sueño con ella, y solo sé que se llama Noelia" (Olen jo pitkän aikaa unelmoinut hänestä, ja tiedän vain että hänen nimensä on Noelia). En kyllä ainakaan tietoisesti myönnä unelmoivani vauvoista, mutta väkisinkin tälläiset unet pistävät miettimään asiaa. Tässä lähestyessäni pelottavaa vauhtia sitä kolmosella alkavaa vuosikymmentä, on ihan normaalia että suurimmalla osasta kavereita alkaa jo olla lapsia. Kaikilla heistä on vielä niin ihanat nimet. Marcos, Amaya, Aina, Eevo, Carlos, Enrique... Että, ehkäpä se nimien miettiminen meillekin joskus tulee oikeasti ajankohtaiseksi. Jos ei muuten, niin sitten kun pääsen yli siitä että kissani jäi rapakon taa anoppilaan ja uskallan hankkia meille uuden pörröisen lapsen...


Kuvat tämän päivän lenkkipolulta. Arvatkaa kuka hullu juoksi taas kamera kourassa...


SHARE:

6 kommenttia

 1. Aahahhaaa mekin aina silloin tällöin mietitään nimijuttuja ja meidänkin ei-listasta löytyy just nuo samat Suomi-nimet samoista syistä, ei oikein istu espanjan kieleen ;), tuota Paavoa en vaan vielä ollutkaan tullut ajatelleeksi, kiitos vaan kun huomautit!

  Tuo Noelia on kyllä niin kaunis nimi että, minusta siinä on jotain taianomaista :)

  VastaaPoista
 2. Heheh, joo, yritin miettiä mitä muita niitä olis, mutta noi on kai ne klassiset no no no-nimet.

  Joo, itekin tykkään tosi paljon tosta Noeliasta. Plussaa myös se, että sitä ei löytynyt mistään listasta tossa kirjassa jonka ostin, eli ei ainakaan olis montaa saman nimistä täällä suunnalla...;D

  VastaaPoista
 3. Sulla on kiva blogi! Oli ihan pakko kommentoida, sillä minäkin näin vähän aikaa sitten unen jossa minulla oli Noelia-niminen tyttö! Liekö sama biisi soinut alitajunnassa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos!!! :) Ja, oho :O. Hassua! No, mutta Noelia on kaunis nimi. Kai se jää väkisinkin alitajuntaan...

  VastaaPoista
 5. En ollutkaan aikoihin käynyt lukemassa sun blogia ja nyt päädyin sivulle ja hotkaisin monta kirjoitusta perätysten. Kauniita kuvia ja mielenkiintoisia juttuja! :)

  Meillä myös nuo nimi-jutut on paljon mietityttänyt. Mies on hollantilainen, joten piti löytää nimi, joka käy molempien sukulaisten suuhun helposti. Tytöstä tuli sitten lähes 4 vuotta sitten Viola Amelie.

  Mulla oli nuoruudesta joitain suosikkinimiä, joita ehdotin miehelle, mutta eivät oikein sopineet hänen suuhunsa. Tämmösiä oli mm. Helmi (jonka mies äänsi "hell me") ja Aino (jonka mies äänsi "I know"). :D

  Nyt on meille tulossa poikavauva (syntyy joko loka- tai marraskuussa) ja nimi onkin jo valmiina. Sitä ei olla kerrottu kenellekään, mutta hollantilaiseen tapaan nimi kerrotaan lapsen syntymän jälkeen heti kaikille. :)

  VastaaPoista
 6. Hih, samoin, sun blogin suhteen siis! Hiljattain löysin tieni takaisin, nyt kun taas olen ahkeroinut täällä blogimaailmassa itsekin :)
  Jään odottelemaan vauva-uutisia! <3

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig