Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

lauantai 13. elokuuta 2011

Varo mitä toivot

No niin, nyt on vähän säädelty blogia uuteen uskoon. Banneriin piti äkkiä kehittää jokin uusi kuva, aika huonolla menestyksellä, joten komeilkoot siinä nyt sitten suttuinen kuva keskeltä Kamppia. Kertoohan se jotain minun arjestani, juuri noilla huudeilla kun sitä tulee joka ikinen arkipäivä ravattua, sillä pirullisella työmatkalla Helsingistä Espoon jorpakkoon.

Siitä tulikin mieleeni...
Olen monesti hymähtänyt jonkun sanoessa "kannattaa varoa mitä toivoo", sillä miksi ihmeessä sitä nyt sitten pitäisi toivoa asioita joiden ei halua toteutuvan. En minä ainakaan. Enpä niin...

Lueskellessani vanhoja blogikirjoituksiani muistui mieleeni kuinka ennen takaisin Suomeen muuttoa haaveilin asunnosta juuri näillä kulmilla joissa nykyään asustelemme, suurinpiirtein juuri sellaisesta asunnosta kuin mitä meillä nyt on. Sauna, parveke, iso keittiö. Eikä matka sinne Kamppiin kestä kuin puolisen tuntia.

Mikä siinä nyt sitten on vikana? No, asunnossa sinänsä ei yhtään mikään. Huonoin puoli taitaa olla se, että nyt kun tähän on tottunut, ei enää halua muuttaa mihinkään pienempään, eikä vanhempaan. Maisematkin ovat niin mukavat, ettei mieli todellakaan tee mihinkään Pasilan asfalttiviidakkoon.

Taitaisi itseasiassa Pasila olla tällä hetkellä juuri se paras keskipiste, josta ehtisin alle 15 minuutin sekä töihin että kouluun. Nyt sen sijaan matkustan bussissa 2,5 tuntia päivässä, joka on aika paljon ottaen huomioon sen, että joudun lähtemään kotoa kello 7 aamulla ja takaisin tulen kello 22. En siis todellakaan odota innolla lukuvuoden alkua, mitä nyt yöuniin ja pienoiseen ajanpuutteeseen tulee... Mielessä on useammankin kerran käynyt muutto takaisin Helsinkiin, kun elämä nyt vielä toistaiseksi pyörii siellä, mutta paluu kivasta kaksiosta takaisin ylikalliiseen yksiöön ei kuitenkaan taida olla sen arvoista.

Sen siitä siis saa. Mitäs menin toivomaan. Huvittavinta on se, että muutimme tähän asuntoon täysin sokkona. Näin koko talon ensimmäistä kertaa silloin kun jo kannoin muuttolaatikoita sisään. Mutta, eipä tässä tarvitse enää kauaa edestakaisin rullata. Kohta on puuseppä-opinnotkin pulkassa ja tie alkaa taas kerran olla avoinna.

Työpaikka on mutkien kautta pysynyt samana siitä asti kuin Suomeen palatessa. Työtehtävät tosin ovat muuttuneet niin moneen otteeseen (tuoden mukanaan stressiä ja konflikteja), että enää en voi valitettavasti sanoa etteikö ne työasiat pyörisi välillä mielessä viikonloppuisinkin. Sisustusarkkitehdin hommia en tee, mutta sen verran läheltä liippaa, että olen onnellinen siitä että tieni on vienyt sinne ihka oikean sorvin ääreen...
SHARE:

4 kommenttia

 1. Voi voi, sinulla samoja pulmia, siis. :P Tuo oman ajan puute on kyllä kamalaa, ei ehdi palautua kiireisestä päivästä ja yrittää väkisin mennä nukkumaan, vaikka aivot vielä käyvät ylikierroksilla kaikesta juoksentelusta. Jaksamista! Ja ihanalta tuo teidän asunto kyllä kuulostaa, "sauna"-sanan kohdalla meinasi tulla meikäläiseltä itkut! :D Täällä on tällä hetkellä niin pirullisen kylmä, että sauna olisi vastaus kaikkeen kinkkiseen. Jopa stressiin! Joten ei muuta kuin sinne saunaan istumaan ja nollaamaan aivoja ;DD

  VastaaPoista
 2. Iih, ihanaa, sain kerralla monta kivaa kommenttia! :)
  Muistan todella hyvin mitä se saunan kaipaaminen on... ja meillä ei sentään Santo Domingossa ollut läheskään niin kylmiä päiviä kuin teillä siellä! Kaikista parasta on se että olen saanut myös tuon miekkosen ymmärtämään miten terapeuttista puuhaa se saunominen on.

  VastaaPoista
 3. Eikö olekin ihanaa kun oma ulkomaalainen mies ymmärtää saunan päälle! Olen kuullut muilta ulkosuomalaisilta ettei oma mies meinaa mennä saunaan väkisinkään, mutta onneksi minulla on myös sauna-hullu mies, on aina ensimmäisenä lauteilla ja viimeisenä tulee ulos. :DD Mies on käynyt täällä Wellingtonissa julkisessa suomalaisessa saunassa jonka yhteydessä on jooga-tunteja, hierontaa, yms. Ja siellä täkäläiset suomalaiset pitävät myös kerran kuukaudessa naisten ja miesten saunaillat. En ole vielä käynyt, mutta ensi kuussa meinaan ehdottomasti kokeilla...:)

  VastaaPoista
 4. Oho! Kivaa! Hyvä tapa tavata suomalaisia :D Laita blogiin juttua sitten että millaista oli!

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig