Siitä kuinka poistuin mukavuusalueeltani ja päätin herättää nukkuvan supersankarini. Blogi haaveiden toteuttamisesta, tavoitteiden asettamisesta, itseen uskomisesta, urheilusta, hyvinvoinnista ja kaikesta mitä rakastan.

torstai 13. marraskuuta 2008

Asuntoa metsästämässä

Kenen mielestä 700 euroa on kallis hinta 56 neliöisestä asunnosta? Ei ainakaan helsinkiläisten!

Kävin tänään katsomassa erästä asuntoa, mutten toki ollut ainoa joka oli paikan päälle raahautunut... Asuntoa oli katsomassa varmaankin 100 ihmistä! En tiedä liioittelenko nyt vähän, mutta niin oli paikka tupoten täynnä, että sain jonotella ulkona asti ja kauhistella koko menoa eräiden muiden epätoivoisten asunnonetsijien kanssa.
Kyllä siinä oli sellainen fiilis että ei tiennyt itkeäkö vai nauraa! Tuntui kuin olisi jonottanut lippuja johonkin U2:n keikalle!

Sisällä asunnossa toki oli yhtä kaunista kuin kuvat olivat osoittaneet. Silti koko kämpästä oli vaikea saada kunnon tuntumaa, kun jokainen neliö oli täyttynyt hakijoista. Tyrkkäsin kuitenkin oman lappuseni asunnonvälittäjälle ja ehdotin jopa huomattavasti korkeampaa vuokraa maksettavakseni, mutten silti kuvittelekaan, että minulla olisi toiveitakaan tuon "lukaalin" suhteen.

Seuraavana kohteenani olikin puolta pienempi asunto, lähempänä keskustaa, entisillä kotikulmillani. Katsojia oli huomattavasti vähemmän, mutta vuokrahinta siltikin aivan järkyttävä. 630 euroa ja neliöitä 26! Tungepa siihen sitten kaksi ihmistä, joiden edellinen asunto oli viisi kertaa isompi ja vuokra yli kaksi kertaa halvempi.

Asunnon etsiminen on inhottavaa. Inhosin sitä jo Santo Domingossa. Kerran lirkutin omistajalle puhelimen välityksellä lähes päivittäin kunnes saimme kämpän. Seuraavalla kerralla tarjouduimme maksamaan kahdeksan kuukauden vuokran yhdellä kertaa, sillä omistaja ei olisi muuten uskonut meidän maksumahdollisuuksiimme. Sitä ennen olin jo ehtinyt parkumaan silmät päästäni, koska olin niin turhautunut koko hommaan.

Tällä kertaa ajattelin kuitenkin olla hyvin tympeä koko touhua kohtaan ja olla tappelematta yhdestäkään asunnosta. Jos ei omistajaa nappaa, niin sitten ei nappaa. Onhan minulla tässä aikaa. Ties vaikka joku tulisi tarjoamaan asuntoaan! Anyone?
SHARE:

6 kommenttia

 1. Härregud, täällä meillä päin 700 eurolla kuussa saisi talon ja uima-altaan.Tosin vähemmin varustein kuin Suomessa. No, asunnon metsästys on tylsää missä päin maailmaa vaan.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa myös laittaa hakemus Helsingin kaupungin vuokra-asuntoon. Halvempia ovat :)
  Tosin niihin on melkoinen jono, mutta eihän se mitään maksa vaikka hakemuksen laittaakin.

  /Riikka

  VastaaPoista
 3. Jonna: Niinpä. Niin saisi Dommareissakin.. :S

  Riikka: Juu, hakemus on laitettu, niin Helsingin kuin Espoon kaupungille.

  VastaaPoista
 4. Haha, jos niikseen menee niin saattaisin tarjotakin..vuoden alusta ;)

  VastaaPoista
 5. Laittakaa "vuokrata halutaan"-ilmoitus Kirkko ja Kaupunki-lehteen, on toiminut useasti.

  VastaaPoista
 6. Ihan järjettömän hintasta! Täälä etelä-pohjanmaalla meillä oli 56m2 rivarikaksio saunalla, vuokra oli 479€/kk :D Alunperin maksoi 445 mut vuokra nousi siinä asuessa..

  VastaaPoista

© Supersankarigeeni

This site uses cookies from Google to deliver its services - Click here for information.

Blogger Template Created by pipdig